Impresszum

Jogi nyilatkozat

1. Felelősség kizárása

Ennek az oldalnak a tartalma a legnagyobb gondossággal lett összeállítva. Azonban a honlap szerkesztői nem vállalnak semmilyen felelősséget a tartalom helyességéért, aktualitásáért. Az oldalt mindenki csak saját felelősségére használhatja. A honlap egyszerű használatával a felhasználó nem kerül semmilyen szerződéses viszonyba a honlap szerkesztőivel.

2. Külső hivatkozások

Ez a honlap más honlapokra mutató linkeket is tartalmaz (Külső hivatkozások). A külső honlapok az azokat üzemeltetők hatáskörébe tartoznak. A honlap szerkesztői a külső hivatkozások első látogatásakor megvizsgálták azok tartalmát jogi szempontból. Az akkori állapot szerint semmilyen jogsértő tartalmat nem fedeztek fel. A szerkesztők azonban nincsenek semmilyen ráhatással a külső oldalak jövőbeni tartalmára. Ebből következik, hogy a linkek megjelenítése nem jelenti azt, hogy a szerkesztők a hivatkozott honlapok tartalmával egyetértenek. A hivatkozások naprakész karbantartása a szerkesztőkkel szemben nem várható el. Amennyiben az ilyen tartalom a szerkesztők tudomására jut, a külső hivatkozást el fogják távolítani.

3. Szerzői jogok

A honlapon megjelenő tartalom szerzői jogi védelem alá tartozik. A tartalom felhasználása – különösen a másolás, sokszorosítás, fordítás, tárolás – csak a szerkesztők, illetve a szerzői jog tulajdonosainak írásos hozzájárulásával megengedett.
Ezek a szabályok a harmadik felek által közölt tartalmakra is vonatkoznak. A tartalom, vagy annak részének hozzájárulás nélküli másolása, továbbadása tilos és büntethető. A tartalom privát célú, nem kereskedelmi felhasználása megengedett.

A tartalom más oldalon, keretben történő dinamikus megjelenítése csak írásos hozzájárulással megengedett.

4. Adatvédelem

A honlap látogatása során a szerkesztők információkat tárolhatnak le a látogatással kapcsolatban (időpont, látogatott honlapok, technikai információk). Ezek az információk anonim módon kerülnek tárolásra és nem a látogató személyére vonatkoznak. Az adatok felhasználása kizárólag statisztikai jellegű, harmadik félnek sem kereskedelmi, sem egyéb célból nem lesznek átadva.

A szerkesztők nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy az internet (és e-mail) adatátvitelében vannak ismert biztonsági rések, emiatt az adatok nem védhetők teljeskörűen harmadik féllel szemben.

Az impresszumban és a honlapon található kapcsolati információk marketing (és direkt-marketing) történő felhasználása kifejezetten nem megengedett, kivéve ha a szerkesztők ehhez írásos hozzájárulásukat nem adják. Ezzel a szerkesztők és minden megnevezett személy a honlapon elutasítja az adataik marketing és direkt-marketing célú felhasználását és továbbadását.

5. Egyéb felhasználási feltételek

Az előző pontokban nem felsorolt helyzetek és felhasználások esetén az általános felhasználási feltételek lépnek érvénybe.